Back to All Events

Analytiikalla data hyötykäyttöön - koulutus yrityksille Oulussa

  • Oulun Ammattikorkeakoulu Oy, Business Kitchen Kotkantie 1 Oulu Finland (map)

Osataanko yrityksessäsi hyödyntää käytettävissä olevaa dataa?
Datan tehokas hyödyntäminen avaa usein uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Kuitenkin vasta datan onnistunut analysointi ja jalostaminen selkeään ja ymmärrettävään muotoon tuo aitoa kilpailuetua.

Mikäli haluat päästä alkuun data-analytiikassa, koneoppimisen ja tekoälyn hyödyttämisessä, siihen on nyt mahdollisuus.

CityIoT - hanke järjestää datan hyödyntämiseen ja data-analytiikkaan liittyvän koulutustilaisuuden Oulussa 29.1.2019 ja Tampereella 5.2.2019.

Koulutustilaisuuden aikana voimme yhdessä pohtia mitä data-analytiikka tarkoittaa käytännön tekemisen kannalta ja miten se muuttaa toimintatapojamme.

Koulutus järjestetään
Oulussa Oulun ammattikorkeakoulun Business Kitchenissä (Kotkantie 1) Ti 29.1. klo 12-16

Tilaisuus on maksuton ja voit ilmoittautua siihen sivun alla olevan linkin kautta.

Ilmoittuduthan viimeistään 25.1.2019

Ohjelma:

Klo 12:00
Satu Tamminen: Johdatus data-analytiikan, koneoppimisen ja tekoälyn hyödyntämiseen

Klo 13:00
Ella Peltonen: Massadata: haasteet ja hyödyntäminen

Klo 14:00
Kahvitauko

Klo 14:20
Antti Luoto: Spark, Hadoop vai joku muu laskenta-alusta?

Klo 15:20
Nyyti Saarimäki: Koneoppiminen Pythonilla

Kouluttajamme ovat ammattilaisia

Satu Tamminen työskentelee tutkijatohtorina BISG-tutkimusryhmässä Oulun yliopiston Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa. Hänen väitöstyönsä (Oulun yliopisto, 2014) käsitteli teollisen tuotteen hylkäysriskin mallinnusta, kun käytetään usean testimittauksen laadunvarmistusta. Hänen tutkimusalueitaan ovat teollisuuden tiedonlouhinta, reaaliaikainen laadun monitorointi, älykkäät päätöksenteon tukijärjestelmät, koneoppiminen ja tekoäly. Hän on työskennellyt yhteistyössä kaikkien suurten suomalaisten terästehtaiden kanssa ja kehittänyt ennustemalleihin perustuvia reaaliaikaisia työkaluja tuote- ja tuotannonsuunnitteluun ja laadun monitorointiin.

Tutkijatohtori Ella Peltonen on väitellyt Helsingin yliopistosta mobiilista data-analytiikasta. Hän työskentelee tällä hetkellä Oulun yliopistolla 6G-hankkeessa ja keskittyy tutkimuksessaan verkkopohjaisiin tekoälyjärjestelmiin. Peltosen erityisalaa ovat massadata, hajautettu laskenta ja liikkuva tietojenkäsittely.

Tohtorikoulutettava Antti Luoto tekee väitöskirjaa 360-videoiden katsojien seurannasta Tampereen yliopistolla (entinen TTY) tietotekniikan yksikössä. Opetustaustaa hänellä on erityisesti tietokannoista, mutta myös data-analytiikka on tullut tutuksi Data-intensive programming -kurssin assistenttina.

Nyyti Saarimäki on valmistunut diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta ja hän tekee parhaillaan väitöskirjaa ohjelmistojen laadusta. Opintojensa aikana Nyyti on opiskellut ohjelmistotiedettä ja koneoppimista, minkä lisäksi hänellä on muutaman vuoden kokemus teollisuudesta koneoppimisen soveltamisessa bisnesdatan analysoinnissa.