Back to All Events

TYÖPAJA: Oulun ja Tampereen kaupunkien avoimen IoT alustan vaatimusten määrittely

  • Oulun Yliopisto, Tellus (map)
Työpaja 19.12.2017

TYÖPAJA: Oulun ja Tampereen kaupunkien avoimen IoT alustan vaatimusten määrittely

Työpajan tarkoitus ja tavoite

Työpajan tarkoitus on määritellä vaatimukset kaupunkien avoimelle IoT alustalle, jonka avulla päästään eroon toimittajakohtaisista siilomaisista ratkaisuista. Nyt kehitetään kaupunkien toimintaympäristöjä ja luodaan edellytyksiä myös pienten yritysten pärjäämiseksi kilpailussa kaupunkien IoT hankinnoista. Kaupungit ovat yrityksille merkittävä potentiaalinen asiakas, sillä lähitulevaisuuteen suunnitellut investoinnit palvelujen digitalisoimiseksi ovat mittavat. Työpaja on jatkoa avoimen IoT alustan vaatimusten määrittelyn sähköiselle kyselylle. Osallistuminen työpajaan ei edellytä, että on vastannut aikaisempaan kyselyyn.

Kohderyhmä

Työpajaan ovat tervetulleita kaikki yritykset, tutkimusorganisaatiot ja muut sidosryhmät, joilla on esittää vaatimuksia ja tarpeita kaupunkien avoimelle IoT alustalle (hyödynnät alustaa liiketoimintaan, rakennat applikaatioita alustaa hyödyntämällä, alustan rakentamisesta kiinnostuneet, IoT-alustojen toimittajat,  sensoritoimittajat, analysointi palvelujen toimittajat, tietoliikennetoimittajat jne.)

Ohjelma

9:00 – 9:10 Avaus

  • CityIoT projektin esittely, Pirjo Rousu, Oulun yliopisto
  • Toimittajariippumaton IoT referenssiarkkitehtuuri, Jarkko Hyysalo, Oulun yliopisto
  • Oulun ja Tampereen kaupunkien nykyiset järjestelmät ja tarpeet avoimelle IoT alustalle sekä pilot-kohteiden esittely; Oulussa kiinteistöt ja Tampereella älykäs valaisinverkko
  • Workshopin tavoite ja tarkoitus, Harri Sten, Tampereen teknillinen yliopisto

10:10 -11:30 Työpaja

11:30 – 12:00 Työpajojen yhteenveto, määrittelytyön eteneminen

12:00 Tilaisuuden päätös

Earlier Event: November 1
Kutsu vaatimusmäärittelyyn
Later Event: January 26
6Aika - Nopeat kokeilut, ideahaku