Back to All Events

CityIoT haastaa yrityksiä SHIFT 2019 -tapahtumassa


  • Ruissalon Telakka 23 Hevoskarintie Turku Finland (map)

CityIoT on mukana 6Aika standilla SHIFT -tapahtumassa. Tule keskustelemaan hankkeen yrityksille tarjoamista mahdollisuuksista tulla mukaan kehittämään kaupunkien digivalmiuksia!

Hanke etsii Oulun osatoteutuksessa IoT -teknologioita hyödyntäviä ratkaisuja kaupungin kiinteistöjen kunnossapidon tehostamiseen ja kiinteistöjen elinkaaren hallintaan sekä energiatehokkuuden parantamiseen. (mm. koulut, monitoimitalot, urheiluhallit). 

Tampereen osatoteutuksessa etsitään kaupunkiympäristön kehittämiseen liittyviä, ensisijaisesti kameradataa ja tekoälyratkaisuja hyödyntäviä, pilotointi-ideoita. Myös muita kaupunkiympäristön kehittämiseen liittyviä kokeiluja ja pilotointeja on mahdollista tarjota.

Yhteispilotin toteuttamiseksi Oulussa ja Tampereella haastamme yrityksiä tarjoamaan ideoita, joissa IoT teknologiaa sovelletaan sekä kiinteistöihin että kaupunki-infraan, esimerkiksi kiinteistöjen ja katujen valaistus, kiinteistöjen piha-alueella ja katualueella tehtävät mittaukset sekä bussitietojen yhdistäminen julkiseen rakennukseen.

CityIoT -tavoite on kehittää kaupunkien digitalisaatiovalmiuksia. Kutsumme yrityksiä mukaan määrittelemään avointa dataintegraatioalustaa ja kehittämään avoimen IoT-alustan mahdollistamia uusia liiketoimintamalleja.

Avoin IoT-rajapinta murtaa toimittajakohtaiset siilot ja mahdollistaa eri lähteistä saatavan tiedon täysimääräisen hyödyntämisen. Hankkeen pilottiympäristöt tarjoavat yrityksille mahdollisuuden tuotteiden tutkimukseen ja kehittämiseen sekä referenssikohteen osaamisen esittelyyn.

Lisätietoja yritysten mahdollisuuksista osallistua kaupunkipilottien toteuttamiseen antavat seuraavat henkilöt:

Jani Nousiainen
Oulun Tilapalvelut –liikelaitos
044 703 2531
jani.nousiainen@ouka.fi

Mika Heikkilä
Tampereen kaupunki
050 468 8478
mika.heikkila@tampere.fi